Reklama
  • Środa, 27 marca 2013 (14:34)

    Wiosenne białe Ragoût

Składniki: 8 jajek na twardo; 30 dag kalafiora lub kalarepki; kilka szparagów (świeżych lub ze słoika); marchew; 6 ziemniaków; 4 łyżki mąki; 6 dag masła; kremówka; trybula; cytryna; bulion; sól, pieprz.

Pokrojone warzywa gotuj 7-8 min (bez ziemniaków). Wyjmij. Odmierz 4 szkl. wywaru. W innym garnku 5 min gotuj pokrojone ziemniaki. Odcedź.

Reklama

Masło zasmaż z mąką. Dodaj wywar, śmietanę. Ugotuj. Dodaj posiekaną trybulę. Dopraw cytryną, solą, pieprzem, bulionem. Włóż jarzyny, podduś, dołóż ćwiartki jaj.

Wiosenne białe Ragoût - tańsza wersja

Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo; pietruszka; szkl. mrożonej fasolki; marchew; 8 ziemniaków; 4 łyżki mąki; 6 dag masła; śmietana do zup; pęczek natki; cytryna; bulion; sól, pieprz.

Pokrojone warzywa gotuj 7-8 min (bez ziemniaków). Wyjmij. Odmierz 4 szkl. wywaru. W innym garnku 5 min gotuj pokrojone ziemniaki. Odcedź.

Masło zasmaż z mąką. Dolej wywar, śmietanę. Ugotuj. Dodaj posiekaną natkę. Dopraw cytryną, solą, pieprzem, bulionem. Włóż jarzyny, podduś, dodaj pokrojone jajka.

Świat kobiety
Więcej na temat:wiosenne

Zobacz również

  • Staropolski żur z kiełbasą Składniki: 20 dag wędzonego boczku, 500 ml zakwasu żytniego domowego, 2 cebule , 4-5 ziarenka ziela angielskiego, pieprz w ziarnach, 2-3 liście laurowe, 2-3 ząbki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.