Reklama
  • Wtorek, 17 maja 2016 (09:05)

    Waniliowe babeczki z zającami

Składniki na 10 porcji: 25 dag mąki • 12 dag masła • 8 dag cukru • cukier waniliowy • 3 jajka •10 dag gorzkiej czekolady • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 20 dag marcepana • 5 dag cukru pudru • zielony barwnik spożywczy • cukrowe kwiatki • cukier puder do posypania.

1 Czekoladę połam. Masło rozpuść w garnku, wystudź. Dodaj cukry, wymieszaj. Miksując,kolejno wbijaj jajka. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj do ciasta, zmiksuj, dodaj czekoladę. Formę na muffinki wyłóż papilotkami, wlej ciasto. Piecz 25 minut w temp. 180°C.

2 Marcepan i cukier puder zagnieć. Z 15 dag masy uformuj zajączki i udekoruj je. Do reszty masy dodaj barwnik, przeciśnij ją przez praskę do czosnku, ułóż na babeczkach. Ustaw na nich zajączki, posyp cukrem pudrem, udekoruj kwiatkami.

Reklama

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:marcepan | as` | czekolady | babeczki | cukier puder

Zobacz również

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.