Reklama
  • Czwartek, 14 marca 2013 (10:09)

    Rolada z indyka z farszem z wątróbki

Składniki: 800 g filetu z indyka, 200 g wątróbki, cebula, 2 ząbki czosnku, 3/4 szklanki tartej bułki, 2 jajka, oliwa, kilka gałązek tymianku, sól, pieprz.

1. Mięso rozetnij tak, żeby powstał płat. Rozbij go. Natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem. Wątróbkę usmaż z cebulą, zmiel, wymieszaj z bułką, jajkami i posiekanym tymiankiem.

2. Masę dopraw, ułóż na mięsie, zroluj ciasno, obwiąż sznurkiem. Obsmaż na oliwie. Piecz w 180 st. C przez 90 minut.

Reklama

RADA: Farsz będzie bardziej delikatny, jeśli białka ubijesz na sztywną pianę.

Olivia

Zobacz również

  • Staropolski żur z kiełbasą Składniki: 20 dag wędzonego boczku, 500 ml zakwasu żytniego domowego, 2 cebule , 4-5 ziarenka ziela angielskiego, pieprz w ziarnach, 2-3 liście laurowe, 2-3 ząbki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.