Reklama
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    Pasta jajeczna na malutkich kanapkach

6 jajek ●pęczek rzodkiewek ●1/2 małego wężowego ogórka ●2 garście kiełków rzeżuchy ●4 kromki pieczywa o kwadratowym kształcie ●pieprz, sól ●majonez.

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Reklama

1 Jajka ugotuj na twardo. Następnie całkowicie schłodź w zimnej wodzie. Obierz je i pokrój na kawałki, włóż do miseczki.

2 Rzodkiewki umyj i pokrój je w plasterki. Umyj ogórek i również pokrój w plasterki.

3 Kromki pieczywa pokrój na mniejsze kwadraty (każdą np. na cztery).

4 Dołóż 2-3 łyżki majonezu do jajek, ugnieć wszystko razem widelcem na gładko, wymieszaj. Masę dopraw solą i pieprzem, nałóż na kanapeczki. Udekoruj ogórkiem, rzodkiewką oraz rzeżuchą.

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Świat kobiety
Więcej na temat:pasta | jaja | pasta jajeczna | kromka

Zobacz również

  • Roladki ze śledzia Składniki: 4 płaty solonych śledzi, sól, koperek, 2 jajka na twardo, sok z cytryny, szczypiorek, wy kałaczki, 1/2 cytryny. Zalewa: woda 1/2 l , 50 ml octu, liście laurowe,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.