Reklama
  • Poniedziałek, 25 kwietnia 2016 (13:05)

    Pascha z migdałami

Składniki na 4 porcje: • kilogram twarogu • 20 dag masła • 5 żółtek • po 3 łyżki migdałów i rodzynek • 5 dag fig • 2 łyżki skórki z pomarańczy • łyżka cukru wanilinowego • po szklance cukru pudru i śmietany

1. Twaróg przepuść przez maszynkę.

Reklama

2. Migdały, rodzynki i figi posiekaj. Kandyzowaną skórkę pomarańczy pokrój.

3. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem oraz wanilinowym i śmietaną.

4. Wysokie naczynie z masą wstaw do garnka z wrzącą wodą. Ubijaj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wymieszaj z masłem, twarogiem i bakaliami. Schłodź w lodówce.

5. Następnego dnia wyłóż jak babkę z piasku i udekoruj.

Czas: 50 min. 1 porcja = 170 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Dwukolorowy sernik Składniki: Masa serowa: 75 dag twarogu półtłustego 3-krotnie mielonego, 5 dag masła, pół szkl. cukru pudru, 4 jajka, 1 budyń śmietankowy, 125 ml mleka. Ciasto: 10 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.