Reklama
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    Pascha z bakaliami

●1 kg tłustego mielonego twarogu ●100 g masła ●5 jajek ●szkl. śmietany 18 proc. ●200 g cukru ●50 g rodzynek ●100 g migdałów oraz suszonych lub/i kandyzowanych owoców, smażonych w cukrze skórek itp ●sól; dekoracja: ●kandyzowane owoce, bakalie, galaretki.

Reklama

1 Masło stop w dużym rondlu. Dodaj szczyptę soli, jajka, śmietanę i twaróg. Mieszając, podgrzewaj, nie gotując. Gdy zauważysz pęcherzyki powietrza, wsyp cukier i wymieszaj. Zdejmij z ognia i ostudź.

2 Bakalie pokrój, wmieszaj do masy. Formę do paschy (możesz zastąpić ją nową doniczką z dziurką) wyłóż gazą. Włóż do środka masę serową, dociśnij. Przykryj deseczką lub talerzem, obciąż. Wstaw na dobę do lodówki. Po tym czasie paschę wyłóż na talerz (do góry dnem). Udekoruj.

Świat kobiety
Więcej na temat:bakalie | pascha | pascha z bakaliami | z

Zobacz również

  • Pieczeń rzymska z jajkiem Składniki: 1 kg mięsa mielonego (wieprzowego i wołowego), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej, sól, pieprz, 1 łyżka musztardy, 10... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.