Reklama
  • Środa, 30 marca 2016 (13:00)

    Mazurek marcepanowy

Spód: ok. 50 dag kruchego ciasta, szkl. gęstej marmolady wiśniowej, 2 łyżki likieru wiśniowego. Dekoracja: 40 dag białej masy marcepanowej i barwniki w żelu lub masa marcepanowa w kilku kolorach, płatki migdałowe.

Z ciasta upiecz dwa takie same blaty – moje miały kształt jajka. Marmoladę podgrzej. Wlej likier, wymieszaj. Dolny blat posmaruj grubo marmoladą, przykryj drugim blatem i cienko posmaruj go resztą marmolady.

Największą część masy marcepanowej zabarw na żółto, jeden mały kawałek na czerwono, drugi na zielono.

Reklama

Żółtą rozwałkuj tak, by przykryła wierzch i boki mazurka. Z czerwonej i zielonej oraz płatków zrób dekorację.

Przepis Agaty Skiby z Łabędziowa

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:mazurek | przepis | mazurki

Zobacz również

  • • 2 awokado hass • 4 jajka • sól • świeżo zmielony czarny pieprz sos: • 4 łyżki gęstego jogurtu greckiego • łyżka harissy (ostra pasta z papryki chili, czosnku i odrobiny kolendry) • łyżka soku z... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.