Reklama
  • Piątek, 15 kwietnia 2016 (11:05)

    Łódeczki z jajek z łososiowym farszem

6 jajek, 10 dag wędzonego łososia + 2 dag do dekoracji, 10 dag twarożku śmietankowego do kanapek, 2 łyżki jogurtu naturalnego (lub majonezu), sól, pieprz, kilka gałązek koperku do dekoracji.

1 Jajka ugotuj na twardo w lekko posolonej wodzie (ok. 10 minut). Wyjmij, wystudź polewając zimną wodą i obierz ze skorupki.

2 Zimne jajka przekrój wzdłuż na pół. Ostrożnie wyjmij żółtka. Dodaj do nich 10 dag łososia pokrojonego na kawałeczki oraz twarożek i jogurt. Wszystkie składniki zmiksuj na gładko.

Reklama

3 Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Przełóż do szprycy i napełnij połówki białek. Nafaszerowane jajka udekoruj gałązkami koperku i kawałkami łososia.

6 porcji 15 min ok. 10 min

Małgorzata Pankiewicz z Gowina

Naj
Więcej na temat:jaja

Zobacz również

  • Pieczeń rzymska z jajkiem Składniki: 1 kg mięsa mielonego (wieprzowego i wołowego), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej, sól, pieprz, 1 łyżka musztardy, 10... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.