Reklama
  • Wtorek, 17 maja 2016 (09:05)

    Kurczaczki wielkanocne

Składniki dla 5 osób: 10 jajek • 3 łyżki majonezu • 2 łyżki jogurtu • mała marchewka • czarne oliwki • sól • pieprz.

Reklama

1 Jajka włóż do zimnej wody, doprowadź do wrzenia, gotuj 10 minut. Zalej zimną wodą, ostudź, obierz. Z jajek odetnij górną część, wyjmij żółtka.

2 W białkach wytnij ząbki. Żółtka przetrzyj przez sito, połącz z majonezem i mlekiem, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.

3 Masę włóż do rękawa cukierniczego lub torebki foliowej. Napełniaj nią białka, przykryj górną częścią jajka. Ułóż dekoracyjnie.

CZAS: około 30 minut

Dobry Tydzień
Więcej na temat:kurczaczki | jaja | as` | As

Zobacz również

  • Pieczeń rzymska z jajkiem Składniki: 1 kg mięsa mielonego (wieprzowego i wołowego), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej, sól, pieprz, 1 łyżka musztardy, 10... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.