Reklama
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (15:05)

    Kolorowa przekąska z jajek

Składniki na 6-8 porcji: 12 jajek ugotowanych na twardo, 6 łyżek majonezu, 1/2 pęczka natki pietruszki, kilka gałązek bazylii, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 suszone pomidory, sól, pieprz świeżo mielony, papryka słodka, curry, szafran.

1. Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć, utrzeć na gładko, wymieszać z majonezem.

Reklama

2. Masę jajeczną podzielić na trzy części, doprawić solą i pieprzem. Jedną część wymieszać z posiekanymi suszonymi pomidorami, bazylią i przecierem. Drugą z natką, trzecią z curry i szafranem.

3. Masę rozłożyć na jajkach za pomocą szprycki.

Nasza rada

Jajka możesz faszerować kremem jajeczno-majonezowym z dodatkiem szczypiorku, rzeżuchy, przysmażonych na maśle pieczarek

Przygotowanie: ok. 30 minut

Twoje Imperium
Więcej na temat:jaja | przekąska | przekąska z jajka

Zobacz również

  • Dwukolorowy sernik Składniki: Masa serowa: 75 dag twarogu półtłustego 3-krotnie mielonego, 5 dag masła, pół szkl. cukru pudru, 4 jajka, 1 budyń śmietankowy, 125 ml mleka. Ciasto: 10 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.