Reklama
  • Środa, 23 marca (15:05)

    Jajka z tuńczykiem i selerem

Składniki: 10 jajek, tuńczyk w oleju (w puszce), seler sałatkowy marynowany, sól, pieprz, 4 łyżki majonezu.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Reklama

Przygotowanie 40 min • Porcja 115 kcal • Koszt porcji ok. 1,40 zł • Przepis na 10 porcji

1. Jajka gotuję w osolonej wodzie, studzę, kroję wzdłuż na pół i wyciągam żółtka. Z tuńczyka odsączam nadmiar oleju, dodaję do żółtek.

2. Seler odsączam i kroję. Składniki farszu rozgniatam widelcem i mieszam. Dodaję majonez, doprawiam. Farsz nakładam do białek.

Więcej na temat:jaja | koszt | przepis | z | seler | tuńczyk

Zobacz również

  • Staropolski żur z kiełbasą Składniki: 20 dag wędzonego boczku, 500 ml zakwasu żytniego domowego, 2 cebule , 4-5 ziarenka ziela angielskiego, pieprz w ziarnach, 2-3 liście laurowe, 2-3 ząbki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.