Reklama
  • Wtorek, 12 kwietnia 2016 (13:00)

    Jajka z szynką

Składniki• 7 jajek • 35 dag szynki konserwowej • 1 papryka • szczypiorek • ząbek czosnku • koperek • 4-5 łyżek majonezu (lub gęstego jogurtu) • 3 łyżki chrzanu • sól i pieprz

Jajka ugotuj, obierz, przekrój każde z nich na pół, wyjmij z nich żółtka i przełóż do miski. Usuń z papryki gniazda nasienne i pokrój w drobną kosteczkę. Podobnie posiekaj szynkę i szczypiorek. Zmiażdż ząbek czosnku. Żółtka rozgnieć widelcem, po czym wymieszaj z chrzanem i majonezem na puszystą masę.

Dodaj szynkę, paprykę, szczypiorek i czosnek. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Nałóż farsz do jajek. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem całość udekoruj koperkiem.

Reklama

Świat Seriali
Więcej na temat:jaja | szynki | sól i pieprz

Zobacz również

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.