Reklama
  • Czwartek, 24 marca (14:05)

    Jajka z farszem z krewetek

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, 12 krewetek (rozmrożonych), 2/3 szklanki majonezu, pęczek szczypiorku, sól, pieprz.

1. Obierz jajka, przekrój je wzdłuż i wyjmij żółtka.

2. Krewetki wrzuć do wrzątku i gotuj małym ogniu 2 minuty. Odcedź je i drobniutko pokrój. Posiekaj szczypiorek.

Reklama

3. W misce rozgnieć żółtka widelcem. Odejmij 1/3 do dekoracji. Do żółtek w misce dodaj majonez, krewetki i szczypiorek (zostaw łyżkę szczypiorku do dekoracji). Wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.

4. Napełnij farszem połówki jajek. Posyp resztą pokruszonych żółtek i szczypiorku. Podawaj od razu.

Nasza rada: Zamiast krewetek można dodać 2 drobno posiekane łodygi selera naciowego albo startą na tarce połówkę czarnej rzepy. Farsz będzie miał wyrazisty, ostry smak.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 30 dag łopatki wieprzowej, 10 dag mięsa z kurczaka, 50 dag gotowanej wędzonki, cebula, 4 różyczki ugotowanego brokuła, 4 ząbki czosnku, 40 dag chleba tostowego, szklanka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.