Reklama
  • Czwartek, 24 marca (14:05)

    Jajka z farszem z krewetek

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, 12 krewetek (rozmrożonych), 2/3 szklanki majonezu, pęczek szczypiorku, sól, pieprz.

1. Obierz jajka, przekrój je wzdłuż i wyjmij żółtka.

2. Krewetki wrzuć do wrzątku i gotuj małym ogniu 2 minuty. Odcedź je i drobniutko pokrój. Posiekaj szczypiorek.

Reklama

3. W misce rozgnieć żółtka widelcem. Odejmij 1/3 do dekoracji. Do żółtek w misce dodaj majonez, krewetki i szczypiorek (zostaw łyżkę szczypiorku do dekoracji). Wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.

4. Napełnij farszem połówki jajek. Posyp resztą pokruszonych żółtek i szczypiorku. Podawaj od razu.

Nasza rada: Zamiast krewetek można dodać 2 drobno posiekane łodygi selera naciowego albo startą na tarce połówkę czarnej rzepy. Farsz będzie miał wyrazisty, ostry smak.

Olivia

Zobacz również

  • Dwukolorowy sernik Składniki: Masa serowa: 75 dag twarogu półtłustego 3-krotnie mielonego, 5 dag masła, pół szkl. cukru pudru, 4 jajka, 1 budyń śmietankowy, 125 ml mleka. Ciasto: 10 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.