Reklama
  • Środa, 23 marca (15:05)

    Jajka z farszem chrzanowym

Składniki: 6 jajek, kilka plastrów szynki, 2 łyżki żółtego sera startego drobno,  łyżeczka ostrego chrzanu, łyżka majonezu, pieprz, czarne oliwki zielone, oliwki nadziewane papryką, listki kolendry.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1. Jajka gotuję na twardo. Studzę, obieram, przepoławiam. Białka układam na talerzu, żółtka ścieram na tarce. Mieszam z serem, majonezem i chrzanem. Trzy plasterki szynki kroję w drobniutką kostkę, resztę układam na talerzu z białkami. Pokrojoną szynkę mieszam z farszem, doprawiam pieprzem.

2. Farsz wyciskam do białek szprycą. Oliwki kroję, dekoruję jajka i półmisek. Ozdabiam listkami kolendry.

Reklama

Przygotowanie 25 min • Porcja 120 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 6 porcji.

Magdalena Imielińska z Ciśca

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Więcej na temat:jaja | przepis | koszt | z | farsz

Zobacz również

  • • 2 awokado hass • 4 jajka • sól • świeżo zmielony czarny pieprz sos: • 4 łyżki gęstego jogurtu greckiego • łyżka harissy (ostra pasta z papryki chili, czosnku i odrobiny kolendry) • łyżka soku z... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.