Reklama
  • Poniedziałek, 25 kwietnia 2016 (13:05)

    Jajka z farszem

Składniki na 10 porcji: • 10 jajek • 50 dag wędzonego łososia w plastrach • 2 łyżki majonezu • sól • pieprz • łyżeczka soku z cytryny; dekoracja: • kilka oliwek zielonych i czarnych • kawałek papryki czerwonej • cienki szczypiorek

1. Surowe jajka włóż do zimnej osolonej wody (dzięki temu nie pękną) i ugotuj na twardo. Po ostudzeniu obierz ze skorupek i przekrój na połówki.

2. Ostrożnie wyjmij żółtka i wymieszaj je z majonezem, szczyptą soli i pieprzu.

Reklama

3. Plastry łososia skrop sokiem z cytryny i rozgnieć widelcem na miazgę. Dodaj do masy żółtkowej i zmiksuj przy pomocy blendera.

4. Powstałą pastę włóż do rękawa cukierniczego lub specjalnej szprycy z ozdobnymi końcówkami. Delikatnie wyciśnij ją do jajek.

5. Wierzch udekoruj plasterkami oliwek, paseczkami papryki i szczypiorkiem. Potrawę serwuj np. ze świeżą bagietką.

Czas: 40 min. 1 porcja = 320 kcal.

Kurier TV
Więcej na temat:jaja

Zobacz również

  • Roladki ze śledzia Składniki: 4 płaty solonych śledzi, sól, koperek, 2 jajka na twardo, sok z cytryny, szczypiorek, wy kałaczki, 1/2 cytryny. Zalewa: woda 1/2 l , 50 ml octu, liście laurowe,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.