Reklama
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    Jajka faszerowane z kremem z awokado

●8 dużych jajek ●błękitny barwnik spożywczy ●2 dojrzałe awokado ●cytryna ●majonez ●pieprz, sól ●czarnuszka do posypania (opcjonalnie).

Reklama

1 Jajka ugotuj na twardo. Następnie schłodź w zimnej wodzie. Skorupkę lekko obtłucz, ale jej nie zdejmuj. Zagotuj wodę z barwnikiem, włóż do niej na ok. minutę lub dwie jajka, aby białka się zabarwiły na niebieski marmurek. Wyjmij jajka, zdejmij skorupkę i przekrój w poprzek na pół.

2 Awokado przekrój, z obu wyjmij pestki, wydrąż miąższ.

3 Rozgnieć awokado widelcem, skrop obficie sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem.

4 Dołóż 2 łyżki majonezu, wymieszaj. Masę włóż do szprycy, nałóż na jajka (możesz zrobić to łyżeczką), ew. posyp czarnuszką.

Zdjęcie

/Arch./Fotolia
/Arch./Fotolia

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Świat kobiety
Więcej na temat:jaja

Zobacz również

  • Staropolski żur z kiełbasą Składniki: 20 dag wędzonego boczku, 500 ml zakwasu żytniego domowego, 2 cebule , 4-5 ziarenka ziela angielskiego, pieprz w ziarnach, 2-3 liście laurowe, 2-3 ząbki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.