Reklama
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    Jajka faszerowane nowalijkami z rzodkiewką

●8 dużych jajek ●1/2 pęczka rzodkiewek ●pęczek cienkiego szczypiorku ●majonez ●pieprz, sól ●liście sałaty karbowanej sałaty do podania jajek.

Reklama

1 Jajka ugotuj na twardo w wodzie ze szczyptą soli (wtedy skorupka nie popęka). Następnie całkowicie schłodź w zimnej wodzie. Obierz je i przekrój w poprzek na pół.

2 Z jajek wyjmij żółtka, włóż do miseczki. Rzodkiewki umyj i posiekaj. Dodaj do żółtek. Białka ułóż na talerzu na liściach sałaty.

3 Umyj i posiekaj szczypiorek (kilka małych wąsów odłóż do dekoracji). Dodaj do żółtek z rzodkiewką.

4 Dołóż 2 łyżki majonezu, wymieszaj. Masę dopraw solą i pieprzem, nałóż do białek. Ozdób szczypiorkiem.

Świat kobiety
Więcej na temat:jaja

Zobacz również

  • Staropolski żur z kiełbasą Składniki: 20 dag wędzonego boczku, 500 ml zakwasu żytniego domowego, 2 cebule , 4-5 ziarenka ziela angielskiego, pieprz w ziarnach, 2-3 liście laurowe, 2-3 ząbki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.