Reklama
  • Czwartek, 31 marca 2016 (13:05)

    Jajka faszerowane łososiem i serem

Składniki na 6 porcji: ■ 6 jajek ugotowanych na twardo ■ 15 dag wędzonego łososia ■ 5 dag sera gouda ■ 2 łyżki majonezu ■ puszka czarnego kawioru ■ rzeżucha ■ koperek ■ pół łyżeczki kurkumy ■ pieprz ■ pół cytryny.

Przyrządzanie:

➊ Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtka. Zmiksuj je z majonezem.

Reklama

❷ Do masy dodaj drobno posiekanego łososia, rzeżuchę oraz starty ser. Dopraw kurkumą i pieprzem.

❸ Wymieszany farsz włóż do białek. Wierzch udekoruj łososiem i kawiorem. Skrop sokiem z cytryny.

➜ Przygotowanie: 25 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 160

Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic

Super TV
Więcej na temat:jaja | Lorie | ser

Zobacz również

  • Mazurek marcepanowy Składniki: 25 dag mąki, 120 ml mleka, 8 dag masła, 8 dag cukru pudru, 4 żółtka, 1 jajko, 2 dag drożdży, olejek waniliowy, 40 dag marcepanu, tłuszcz do blachy. Przygotowanie:... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.