Reklama
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    Jajka faszerowane lekką pastą

●8 dużych jajek ●mała cebulka ●olej do smażenia ●majonez, np. Lekki Winiary ●pęczek koperku ●opcjonalnie – 4 łyżeczki czerwonego kawioru ●pieprz, sól.

Reklama

1 Jajka ugotuj na twardo w wodzie ze szczyptą soli (wtedy skorupka nie popęka). Następnie całkowicie schłodź w zimnej wodzie. Odetnij górę skorupki i wydrąż środki. Włóż do miski.

2 Cebulkę obierz, drobniutko posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj do wydrążonych białek i żółtek. Ugnieć widelcem.

3 Umyj i posiekaj koperek (kilka małych gałązek zostaw do dekoracji). Dodaj do masy. Dopraw solą i pieprzem.

4 Dołóż 2 łyżki majonezu, wymieszaj. Masę nałóż do skorupek. Każdą porcję ozdób koperkiem i połową łyżeczki kawioru.

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Świat kobiety
Więcej na temat:jaja | Winiary | olej do smażenia

Zobacz również

  • Mazurek marcepanowy Składniki: 25 dag mąki, 120 ml mleka, 8 dag masła, 8 dag cukru pudru, 4 żółtka, 1 jajko, 2 dag drożdży, olejek waniliowy, 40 dag marcepanu, tłuszcz do blachy. Przygotowanie:... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.