Reklama
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    Jajka faszerowane lekką pastą

●8 dużych jajek ●mała cebulka ●olej do smażenia ●majonez, np. Lekki Winiary ●pęczek koperku ●opcjonalnie – 4 łyżeczki czerwonego kawioru ●pieprz, sól.

Reklama

1 Jajka ugotuj na twardo w wodzie ze szczyptą soli (wtedy skorupka nie popęka). Następnie całkowicie schłodź w zimnej wodzie. Odetnij górę skorupki i wydrąż środki. Włóż do miski.

2 Cebulkę obierz, drobniutko posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj do wydrążonych białek i żółtek. Ugnieć widelcem.

3 Umyj i posiekaj koperek (kilka małych gałązek zostaw do dekoracji). Dodaj do masy. Dopraw solą i pieprzem.

4 Dołóż 2 łyżki majonezu, wymieszaj. Masę nałóż do skorupek. Każdą porcję ozdób koperkiem i połową łyżeczki kawioru.

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Świat kobiety
Więcej na temat:jaja | Winiary | olej do smażenia

Zobacz również

  • Pieczeń rzymska z jajkiem Składniki: 1 kg mięsa mielonego (wieprzowego i wołowego), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej, sól, pieprz, 1 łyżka musztardy, 10... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.