Reklama
  • Wtorek, 28 czerwca 2016 (13:05)

    Domowy chrzan

Składniki: 2 korzenie chrzanu, 2 łyżki soku z cytryny, sól, cukier.

Reklama

Przygotowanie:

Chrzan obierz, umyj i wrzuć do zimnej wody. Zostaw go na około godzinę – stanie się bardziej jędrny i będzie go łatwiej zetrzeć.

Ucieraj chrzan na najmniejszych oczkach. Potem umieść go na sitku i sparz gorącą wodą.

Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem. Wy mieszaj i przełóż do słoika.

Tele Tydzień
Więcej na temat:chrzan | pra

Zobacz również

  • Pieczeń rzymska z jajkiem Składniki: 1 kg mięsa mielonego (wieprzowego i wołowego), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej, sól, pieprz, 1 łyżka musztardy, 10... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.