Reklama
  • Wtorek, 28 czerwca 2016 (13:05)

    Domowy chrzan

Składniki: 2 korzenie chrzanu, 2 łyżki soku z cytryny, sól, cukier.

Reklama

Przygotowanie:

Chrzan obierz, umyj i wrzuć do zimnej wody. Zostaw go na około godzinę – stanie się bardziej jędrny i będzie go łatwiej zetrzeć.

Ucieraj chrzan na najmniejszych oczkach. Potem umieść go na sitku i sparz gorącą wodą.

Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem. Wy mieszaj i przełóż do słoika.

Tele Tydzień
Więcej na temat:chrzan | pra

Zobacz również

  • Mazurek marcepanowy Składniki: 25 dag mąki, 120 ml mleka, 8 dag masła, 8 dag cukru pudru, 4 żółtka, 1 jajko, 2 dag drożdży, olejek waniliowy, 40 dag marcepanu, tłuszcz do blachy. Przygotowanie:... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.