Reklama
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (10:05)

    Składniki na 12 porcji, spód: 15 dag ciasteczek owsianych, 2 łyżki oleju kokosowego lub masła; masa: 1 kg twarogu tłustego 3-krotnie zmielonego, 20 dag masła, 10 dag cukru pudru, 3 jajka, 1/2 szkl. kremówki, 20 dag suszonych moreli, 3/4 szkl. wody, 10 dag wiórków kokosowych, 1/2 szkl. ciepłego mleka, wiórki czekoladowe

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 31 marca 2016 (13:05)

    Składniki na 16 porcji: ■ po szkl. mąki ziemniaczanej i pszennej ■ 1,5 szkl. cukru pudru ■ 5 jaj ■ po szklance ajer koniaku i oleju ■ proszek do pieczenia ■ zapach rumowy ■ sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 31 marca 2016 (13:05)

    Składniki na 6 porcji: ■ 6 jajek ugotowanych na twardo ■ 15 dag wędzonego łososia ■ 5 dag sera gouda ■ 2 łyżki majonezu ■ puszka czarnego kawioru ■ rzeżucha ■ koperek ■ pół łyżeczki kurkumy ■ pieprz ■ pół cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 31 marca 2016 (13:05)

    Składniki na 6 porcji: ■ litr zakwasu żytniego ■ pół kg tuszki królika ■ pół kg kiełbasy ■ 30 dag boczku wędzonego ■ kilka suszonych grzybów ■ 2 łyżki chrzanu ■ pół szklanki śmietany 36% ■ marchewka ■ pietruszka ■ kawałek selera ■ 2 ząbki czosnku ■ sól ■ pieprz ■ 2 liście laurowe ■ 3 kulki ziela angielskiego ■ 2 łyżeczki majeranku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 marca 2016 (13:00)

    Składniki: 80 dag wilgotnego sera śmietankowego, szkl. cukru pudru, kostka masła, 200 ml śmietanki kremówki, 10 dag mieszanych bakalii, 2 żółtka. Dekoracja: 1,5 szklanka żurawin, ok. 1/3 szklanki cukru, kilka galaretek na wagę o dowolnym kształcie.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 marca 2016 (13:00)

    Składniki: 25 dag sera mielonego, 125 ml śmietany kremówki, śmietanfix, 2 łyżki żelatyny, czubata łyżka kakao, 3 łyżki cukru, 15 dag masy toffi w puszce, 1/2 łyżeczki ekstraktu wanilii z ziarenkami. Do dekoracji: polewa czekoladowa, posiekane orzechy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 marca 2016 (13:00)

    Ciasto: 30 dag mąki krupczatki, 20 dag masła, po 8 dag cukru pudru i mielonych lub posiekanych migdałów, 3 żółtka, szczypta soli. Do dekoracji: krem czekoladowy, wiśnie z syropu lub z likieru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 marca 2016 (13:00)

    Ciasto: 25 dag masła, 40 dag mąki krupczatki, 4 żółtka, 10 dag cukru, 4 łyżki mleka, łyżeczka proszku do piecz., aro mat waniliowy. Wierzch: puszka masy krówkowej o smaku orzechowym, 25 dag powideł śliwkowych, 10 dag posiekanych orzechów włoskich, dowolne dekoracje.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 marca 2016 (13:00)

    Ciasto: 3 szkl. mąki, 25 dag masła, 6 żółtek, 1/2 szkl. cukru pudru, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao. Dodatkowo: słoik gęstego dżemu morelowego, 4 łyżki rodzynek, 2 puszki masy kajmakowej, dowolne dekoracje.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 marca 2016 (13:00)

    Ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, 10 dag cukru, cukier cynamonowy, jajko. Przełożenie: litr musu jabłkowego, cynamon do smaku, 2 łyżki rodzynek, łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej. Dekoracja: polewa z gorzkiej czekolady, 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0