Reklama
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    Ciasto: ●300 g mąki ●1/2 kostki zimnego masła ●3 żółtka ●3 łyżki cukru ●1/4 łyżeczki soli. Wierzch: ●puszka masy krówkowej ●szklanka orzechów włoskich, posiekanych ●1/2 czekolady na gałązki ●gotowy krem, bita śmietana i wiórki kokosowe na bazie (możesz zrobić je z migdałów).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    ●1 kg tłustego mielonego twarogu ●100 g masła ●5 jajek ●szkl. śmietany 18 proc. ●200 g cukru ●50 g rodzynek ●100 g migdałów oraz suszonych lub/i kandyzowanych owoców, smażonych w cukrze skórek itp ●sól; dekoracja: ●kandyzowane owoce, bakalie, galaretki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    ●500 g mąki ●350 g cukru ●kostka masła ●4 jajka ●3/4 szklanki mleka ●szczypta soli ●3 łyżki kakao ●łyżka proszku do pieczenia ●1 cukier waniliowy; ●masło oraz bułka tarta do formy ●lukier, płatki migdałowe

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    6 jajek ●pęczek rzodkiewek ●1/2 małego wężowego ogórka ●2 garście kiełków rzeżuchy ●4 kromki pieczywa o kwadratowym kształcie ●pieprz, sól ●majonez.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    ●8 dużych jajek ●błękitny barwnik spożywczy ●2 dojrzałe awokado ●cytryna ●majonez ●pieprz, sól ●czarnuszka do posypania (opcjonalnie).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    ●8 dużych jajek ●1/2 pęczka rzodkiewek ●pęczek cienkiego szczypiorku ●majonez ●pieprz, sól ●liście sałaty karbowanej sałaty do podania jajek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    ●8 dużych jajek ●mała cebulka ●olej do smażenia ●majonez, np. Lekki Winiary ●pęczek koperku ●opcjonalnie – 4 łyżeczki czerwonego kawioru ●pieprz, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    ●700 g ziemniaków ●2 jajka ●1/2 szklanki tartego żółtego sera ●sól, pieprz ●łyżka masła ●łyżka mąki ●ok. 18 jajeczek przepiórczych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    ●Włoszczyzna ●400 g białej kiełbasy ●200 g kiełbasy podwędzanej ●6 jajek na twardo ●2 duże ząbki czosnku; ●5 łyżek śmietany ●łyżka mąki pszennej ●ok. 0,5 l zakwasu na barszcz biały (lub sok z 2 cytryn) ●4 liście laurowe ●sól, pieprz, majeranek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 kwietnia 2016 (13:00)

    ●Włoszczyzna ●500 g boczku wędzonego ●liść laurowy ●2 ziarenka ziela angielskiego ●litr serwatki ●2 łyżki grubo mielonej mąki żytniej ●sól, majeranek ●2 ząbki czosnku ●1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany ●6 jajek ugotowanych na twardo ●200 g kiełbasy białej ●6 niedużych, okrągłych chlebków ●rzeżucha.

    Czytaj więcej Komentarzy:0