Reklama
  • Czwartek, 14 marca 2013 (10:22)

    Składniki: po 150 g mąki pszennej i ziemniaczanej, 1/2 kostki masła, 3/4 szklanki cukru, 5 jajek, łyżeczka proszku do pieczenia, skórka z całej cytryny, 2 łyżki soku z cytryny, gotowa polewa cytrynowa, posypka cukrowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 marca 2013 (10:20)

    Składniki: opakowanie gotowego kruchego ciasta (ok. 400 g), gotowa polewa czekoladowa. Do dekoracji: paczka łuskanych migdałów (ok. 100 g) i kilkanaście cukrowych jajeczek nadziewanych czekoladą.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 marca 2013 (10:09)

    Składniki: 800 g filetu z indyka, 200 g wątróbki, cebula, 2 ząbki czosnku, 3/4 szklanki tartej bułki, 2 jajka, oliwa, kilka gałązek tymianku, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 marca 2013 (10:08)

    Składniki: 1,5 kg szynki, pęczek włoszczyzny, 4-5 średnich marchewek, 5 szalotek, 4 łyżki masła,  2 łyżki miodu, 2 łyżki soku świeżo wyciśniętego z pomarańczy, 1/2 łyżki cukru, pęczek natki, sól, biały pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 marca 2013 (10:06)

    Składniki: 1,2 kg schabu, 2 cytryny, 10 plasterków boczku wędzonego, 2 ząbki czosnku, 1 kg ziemniaków, 5 listków szałwii, 1/2 pęczka natki, 4 łyżki oliwy, 6-7 pieczarek, 12 pomidorków koktajlowych, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 marca 2013 (10:04)

    Składniki: 2 kg mięsa (wieprzowiny, wołowiny i drobiu), 300 g wątróbki, 2 kajzerki, 3 jajka, 3 łyżki bułki tartej, łyżeczka startej gałki muszkatołowej, zioła: tymianek lub majeranek, torebka kolorowego pieprzu, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 marca 2013 (10:02)

    Składniki: 1,5 kg mięsa (cielęcina lub drób), gałka muszkatołowa, szczypta pieprzu kajeńskiego, 1/2 łyżeczki cynamonu, 3 goździki, 1 cm korzenia imbiru, butelka białego wytrawnego wina, 4 liście laurowe, 2 cebule, 3 jajka, 2 łyżki masła, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki żelatyny, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0