Reklama
  • Wtorek, 26 kwietnia 2016 (13:05)

    Składniki na 24 porcje: 1 kg karkówki lub łopatki wieprz., 1 kg wołowiny, 50 dag boczku, 15 dag wątróbek drobiowych, 16 jajek, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 3 cebule, 3 kajzerki, 4 suszone grzyby, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 3 listki laurowe, po 5 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, smalec i tarta bułka do foremek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 26 kwietnia 2016 (13:05)

    Składniki na 10 porcji: 40 dag udek z kurczaka bez kości, 50 dag mięsa wieprzowego (np. karkówki, łopatki), 1 litr wytrawnego czerwonego wina, 2 cebule, 3 jajka, 2 łyżki masła, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki żelatyny, mielony imbir, gałka muszkatołowa, pieprz kajeński, cynamon, 3 goździki, 4 liście laurowe, sól, mielony biały pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 26 kwietnia 2016 (09:05)

    Składniki na 10-12 porcji: 3 szklanki maki pszennej, 5 dag świe żych drożdży, 6 żółtek, 1 jajko,l 1 szklanka letniego mleka, ½ szklanki cukru, ½ kostki margaryny, 15 dag rodzynek, 2-3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej, szczypta soli, lukier. Ponadto: tłuszcz i bułka tarta do formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 26 kwietnia 2016 (09:05)

    Składniki na ok. 20 porcji: Na ciasto: 50 dag mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 4 jajka, 5 dag zimnej margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Na krem: ½ l mleka, 1 budyń waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 żółtka, 1 szklanka cukru pudru, 25 dag masła. Ponadto: 30 dag białej czekolady, 8-9 łyżek śmietanki kremówki 30 proc.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 25 kwietnia 2016 (13:05)

    Składniki na 10 porcji: • 10 jajek • 50 dag wędzonego łososia w plastrach • 2 łyżki majonezu • sól • pieprz • łyżeczka soku z cytryny; dekoracja: • kilka oliwek zielonych i czarnych • kawałek papryki czerwonej • cienki szczypiorek

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 25 kwietnia 2016 (13:05)

    Składniki na 10 porcji: • 15 dag mrożonego ciasta francuskiego • 15 dag żurawiny do mięs • 3 łyżki migdałów mielonych i kilka całych do dekoracji • 2 opakowania gotowej polewy marcepanowej • łyżka cukru pudru • łyżeczka kakao • żółty barwnik spożywczy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 25 kwietnia 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: • kilogram twarogu • 20 dag masła • 5 żółtek • po 3 łyżki migdałów i rodzynek • 5 dag fig • 2 łyżki skórki z pomarańczy • łyżka cukru wanilinowego • po szklance cukru pudru i śmietany

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 21 kwietnia 2016 (13:05)

    Składniki na 10 porcji: 30 dag mąki, 3 dag świeżych drożdży, 1 szklanka mleka, 3/4 kostki masła, 25 dag cukru pudru, 3 jajka, 1 białko, sok z 1 cytryny, aromat pomarańczowy, 1 opakowanie kandyzowanej skórki pomarańczowej, tłuszcz, mąka do formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 21 kwietnia 2016 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 1/2 litra bulionu drobiowego, 1 garść suszonych grzybów, 2 białe kiełbasy, 10 dag boczku wędzonego, 10 dag szynki wędzonej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 250 ml zakwasu na żurek, natka pietruszki, 1/2 szkl. śmietany 30 proc., 3 jajka na twardo, olej, 4 małe wydrążone chlebki, przyprawy: 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie, 1/2 łyżeczki majeranku, sól, pieprz do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 20 kwietnia 2016 (13:05)

    Składniki na 10 porcji: 70 dag trzykrotnie mielonego twarogu, 500 ml śmietany kremówki 30 proc., 10 dag czekolady deserowej, 10 czekoladowych herbatników, 5 łyżek cukru pudru, po 4 łyżki żelatyny i kakao, polewa czekoladowa, 3 łyżki grubo startej białej czekolady i kilka czekoladowych jajeczek do ozdoby

    Czytaj więcej Komentarzy:0