Reklama
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (13:00)

    Składniki na 12 porcji: 20 dag masła, 1 i 1/4 szkl. cukru, 4 jajka, 1 i 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej, 4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki śmietany kremowej 30 proc. (płynnej), 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka alkoholu (np. likieru pomarańczowego, rumu, wódki, 1 op. gotowego lukru, tłuszcz i mąka do formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (13:00)

    1. Jajka wyjmij 2 godz. wcześniej z lodówki. Formę na babkę posmaruj 1 łyżką masła i wysyp bułką tartą. Piekarnik rozgrzej do 170 st. (góra i dół bez termoobiegu). 2. Masło roztop, dodaj sok i skórkę z cytryny oraz sok i skórkę z mandarynki, przestudź. Do większej miski wbij jajka, dodaj cuki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (13:00)

    Składniki na 10 porcji: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej, 3/4 szkl. cukru, 5 łyżek majonezu, 4 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3,5 łyżki wiórków kokosowych, 2 łyżki kakao, 2 łyżki mleka, tłuszcz i tarta bułka do formy. Do dekoracji: 1 op. białego lukru, 1 szkl. wiśni bez pestek, 3 łyżki cukru, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, grubo posiekane pistacje.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (13:00)

    Składniki na 12 porcji: 1,5 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej, 1 kostka (20 dag) masła, 5 jajek, 1 szkl. cukru, sól, 1 op. cukru waniliowego, 10 dag gorzkiej czekolady, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, gotowy różowy lukier, bita śmietana i żurawina do dekoracji, tłuszcz i tarta bułka do foremki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 kwietnia 2016 (13:00)

    Skład na 10 porcji: ● 800 g tłustego sera trzykrotnie mielonego ● 200 g masła ● szklanka cukru pudru ● cukier waniliowy ● 5 żółtek ● szklanka gęstej śmietany 18 proc. ● 10 trufli w czekoladzie ● 100 g rodzynek ● 4 łyżki płatków migdałowych ● 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej ● 100 g rumu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 kwietnia 2016 (13:00)

    Skład na 6 porcji: ● 500 g tłustego, drobno zmielonego twarogu ● 100 g masła ● 150 g cukru pudru ● cukier waniliowy ● 3 żółtka z wiejskich jaj ● 1/2 szklanki śmietany 12 proc. ● płatki migdałowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 kwietnia 2016 (13:00)

    Skład na 10 porcji: ● 0,5 l śmietanki 30 proc. ● 4 łyżki żelatyny ● 700 g twarogu ● 3–4 łyżki kakao ● 5 łyżek cukru pudru ● tabliczka deserowej czekolady ● 8–10 czekoladowych herbatników ● polewa czekoladowa do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 kwietnia 2016 (13:00)

    Skład na 8 porcji: ● 500 g mielonego mięsa ● kajzerka ● cebula ● 100 g czarnych oliwek ● 4 jajka ● 200 g świeżego szpinaku ● słodka i ostra mielona papryka ● pieprz i sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 kwietnia 2016 (13:00)

    Skład na 8 porcji: ● 12 jajek ● 150 g żółtego sera ● cebula ● pęczek natki pietruszki ● 3/4 szklanki bułki tartej ● 100 ml kwaśnej śmietany 18 proc. ● sól i pieprz ● 50 g masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 kwietnia 2016 (13:00)

    Skład na 10 porcji: ● 7 jajek ● 125 g śmietany kremówki ● 50 g masła ● 1/2 pęczka natki pietruszki ● duża garść rzeżuchy ● kajzerka ● pieprz i sól ● szczypta mielonej słodkiej papryki ● nieduży ząbek czosnku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0