Reklama
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (15:05)

    Składniki na 6-8 porcji: 12 jajek ugotowanych na twardo, 6 łyżek majonezu, 1/2 pęczka natki pietruszki, kilka gałązek bazylii, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 suszone pomidory, sól, pieprz świeżo mielony, papryka słodka, curry, szafran.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (15:05)

    Składniki na 6 porcji: Ciasto: 1 szklanka mąki, 3 łyżki mleka, 4 łyżki sera śmietankowego, 3 łyżki oleju, 2 żółtka, 1 białko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Nadzienie: 15 dag sera białego śmietankowego, 15 dag szynki wędzonej, 3 łyżki śmietany 18 proc., po 1/3 pęczka natki pietruszki i szczypiorku, 1/2 kubeczka rzeżuchy, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (15:05)

    Składniki na 8 porcji: 60 dag gotowego kruchego ciasta, 2 polędwiczki wieprzowe, po 25 dag mięsa kurczaka i boczku, 12 plastrów boczku wędzonego, 35 dag wątróbki, 1/2 l mleka, 2 jajka, 3 kromki tostowego chleba, 2 łyżki brandy, sól, pieprz, tymianek, 2 ząbki czosnku, oliwa, bułka tarta.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (13:05)

    Składniki: 6 jajek, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 20 dag gotowanej szynki, 10 ugotowanych brokułów po 12,5 dag, zielonego groszku i kukurydzy z puszki, 25 dag majonezu, 2 łyżki octu, 1 kostka bulionu warzywnego, 1 torebka żelatyny (na 500 ml płynu), sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (13:05)

    Składniki: 4 jajka, 7,5 dag cukru, 1 torebka cukru wanilinowego, 7,5 dag mąki, 2,5 dag mielonych migdałów, 12,5 dag dżemu z czarnej porzeczki, 12,5 dag miękkiego masła, 25 dag mlecznej czekolady, 15 dag masy marcepanowej, 8,5 dag cukru pudru, zielony i żółty barwnik spożywczy w płynie, trochę soku cytrynowego, cukier do oprószenia ściereczki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (13:00)

    Składniki na 20 porcji: 40 dag mąki pszennej, 30 dag cukru, 10 dag łuskanych całych orzechów laskowych, 100 ml mleka, 20 dag masła, 6 jajek, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 ml naparu kawy, 2 czubate łyżeczki kakao, 1 łyżka sypkiej kawy rozpuszczalnej, szczypta soli, tłuszcz do foremek, 2 op. polewy czekoladowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (13:00)

    Składniki na 12 porcji: 30 dag gruszek ze słoika lub z puszki, 10 dag białej czekolady, 20 dag mąki pszennej, 15 dag miękkiego masła, 10 dag cukru, 3 jajka, 100 ml mleka, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki soli, masło i mąka do formy, 1 op. polewy z białej czekolady, czekoladowe chrupki, najlepiej kółka i kulki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (13:00)

    Składniki na 12 porcji: 8 dag masła, 2 jajka, 13 dag cukru, 20 dag mąki pszennej, 5 dag mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki czarnej herbaty liściastej, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki oleju, 2 łyżki soku z granatów, 1/2 szkl. posiekanych orzechów, szczypta soli, masło i mąka do formy, różowy lukier, ziarenka granatu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (13:00)

    Składniki na 12 porcji: 10 dag białej czekolady, 10 dag zmielonych migdałów bez skórek, 5 dag czekolady gorzkiej, 8 dag pokrojonego masła, 8 łyżek cukru, 3 jajka, 5 dag mąki pszennej, 1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich, 2 łyżeczki skórki startej z pomarańczy, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, masło i tarta bułka do formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 kwietnia 2016 (13:00)

    Składniki na 20 porcji: 25 dag margaryny, 6 jajek, 2 szkl. mąki tortowej, 1,5 szkl. cukru, 6 łyżek oleju, 1 kisiel malinowy, 1 kisiel cytrynowy, 200 ml śmietany kremówki 36 proc., 2 op. zagęstnika do śmietany, 3 łyżki syropu malinowego, 1 op. cukru waniliow., 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szkl. wody, tłuszcz i bułka tarta do foremek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0