Reklama
  • Środa, 23 marca 2016 (15:05)

    Składniki: 6 jajek, 200 g wędzonego łososia, plaster papryki czerwonej, 6 oliwek czarnych, miks sałat, łyżka natki pietruszki, sól, pieprz, 2 łyżki serka puszystego, łyżka majonezu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 marca 2016 (15:05)

    Składniki: 2 filety z piersi kurczaka, 20 dag mięsa mielonego, 3 drobiowe wątróbki, cebula, zielona pietruszka, jajko, przyprawy: majeranek, tymianek, pieprz ziołowy, sól. Dodatkowo: 3 jajka na twardo, 3 ząbki czosnku, przyprawa do drobiu, 1/4 kostki masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 marca 2016 (15:05)

    Składniki: kg fileta z indyka (płaskiego), 15 dag cielęciny, 1/2 kajzerki, 2 suszone morele (+ do dekoracji), suszona figa, mała cebula, 1/2 szklanki oleju rzepakowego, 1/2 szklanki białego półwytrawnego wina, sól, biały pieprz, rękaw do pieczenia, dratwa lub nić bawełniana.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 marca 2016 (15:05)

    Składniki: pęczek korzeni chrzanu (na szklankę startego), 6 jaj, 500 ml kwaśnej śmietany 18 proc., 2 łyżki cukru, łyżeczka soli, 5 łyżek octu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 marca 2016 (15:05)

    Składniki: 1 i 1/2 kg schabu bez kości, 5 jajek, 4 łyżki ostrego chrzanu, pęczek natki pietruszki, przyprawa do schabu staropolska, 5-6 łyżek majeranku, sól do smaku, pieprz do smaku, czosnek do smaku, łyżka majonezu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 marca 2016 (15:05)

    Składniki: 20 plastrów szynki konserwowej, 10 jajek, 25 dag żółtego sera w kawałku, szczypiorek z cebulki dymki do przewiązania, sól, pieprz do smaku, 3 łyżki majonezu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 marca 2016 (15:05)

    Składniki: 1 i 1/2 kg łopatki lub szynki wieprzowej, mały słoiczek chrzanu, przyprawa do wieprzowiny, pieprz, sól, czosnek granulowany, majeranek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 marca 2016 (15:05)

    Składniki: kilka plasterków szynki konserwowej, mieszanka warzyw w słoiku (groszek, marchewka, kukurydza), ok. 1 litra wywaru mięsnego lub warzywnego, 8-9 łyżeczek żelatyny, 2-3 jajka ugotowane na twardo, łyżka posiekanej natki pietruszki (ja dałam suszoną), pieprz, ostra papryka, maggi.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 marca 2016 (15:05)

    Składniki: 70 dag białej kiełbasy parzonej, 6 dużych czerwonych cebul, 50 ml czerwonego wina wytrawnego, 2 łyżki kremu balsamicznego, 2 łyżki cukru brązowego, łyżka syropu klonowego lub miodu, 2 łyżki masła, łyżeczka majeranku, 3 łyżki oliwy, pieprz czarny, sól morska.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 marca 2016 (15:05)

    Składniki: 2 kg chudej karkówki wieprzowej, 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej, mała polędwica wieprzowa, 4 ząbki czosnku, 10 dag żurawiny suszonej, 4 ząbki czosnku, jajko, czubryca pikantna, sól, pieprz czarny, sos sojowy, listki świeżej natki pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0